Kurs i Google Power Search – 4 tips du garantert har bruk for!

Google er verdens største søkemotor, og det kan være viktig å vite hvordan man bruker det. Mange av oss bruker Google hver eneste dag, men bruker vi det på en effektiv måte? Å ha kunnskap om hvordan man søker seg frem på Google kan spare oss for unødvendig bruk av tid, og dårlige søkeresultater. I den sammenheng har foreleser Arne krokan, oppfordret oss til å gjennomføre et kurs som heter «Google Power Search».

Hva er Google Power Search?

Google Power Search er et nettbasert gratiskurs som holdes av Googles`s seniorforsker, Daniel Russel. Kurset underviser i hvordan Google sin søkemotor fungerer. Kurset er delt inn i seks emner med undertemaer og videoer, og hele kurset tar et par timer å gjennomføre. Kurset viser mange ulike måter å optimalisere googlesøk på, og man lærer hvordan man blir en proff google-søker. Kurset var utrolig lærerikt og spennende, og jeg satt igjen med en litt frustrerende følelse av hvorfor jeg ikke har visst om dette før. Jeg ønsker i dette innlegget og dele noen av triksene jeg lærte underveis i dette kurset, som jeg synes var mest interessante.

1.Bildesøk

Har du noen gang funnet et bilde som du har lagret på pcn din, men som du ikke husker hvor du har fra? Eller at du har et bilde av en strand som du ikke husker navnet på? Ikke noe problem! Du går inn på Google «bilder», slik at det lille kameraet kommer inn i søkeboksen. Deretter drar du bildet ditt inn i søkeboksen, og Google har nå funnet all informasjon om bildet.

2. Fjerne uønskede resultater

Hvor kjedelig er det ikke når du søker opp ett ord, også dukker det opp flere unødvendige lenker fordi ordet også har en annen betydning? Et eksempel på et ord med flere betydninger er «salsa». Jeg ønsker kun å få opp informasjon om dansen Salsa, men salsa er også noe spiselig. Jeg kan dermed utelate enkelte ord, og skriver Salsa -tomater, fordi spiselig salsa inneholder tomater. Det er viktig at det ikke er et mellomrom mellom minus og tomater. Søket mitt vil dermed se slik ut:

Søk: Salsa
Søk: Salsa -tomater

3. Finne ord eller tekst på en nettside

Du har kanskje prøvd å gjøre et Googlesøk tidligere, men ikke funnet det du leter etter på nettsidene som dukker opp. Om du trykker Cmd + F, eller Ctrl + F, vil det dukke opp en liten søkeboks på siden. Denne søkeboksen kan du bruke til å søke opp ord eller setninger du leter etter. Ordene vil dermed bli markert, og du vil finne det du leter etter raskt og enkelt.

Cmd + F

4. Bilder med ønsket farge

Noen ganger ønsker vi kanskje ikke bare å vite hvor bildene er tatt, men vi ønsker å finne bilder med en spesiell stemning eller farge. I eksempelet nedenfor har jeg søkt opp bilder av Gaustatoppen. Jeg ønsker kun å få opp høstbilder av Gaustatoppen, men hvordan får jeg opp dette? Jeg trykker verktøy, farge, og dermed kan jeg velge hvilken farge jeg ønsker at bildene skal ha.

Tanker rundt kurset

Jeg syntes kurset definitivt var verdt tiden, og jeg vet at jeg kommer til å få masse bruk for det jeg lærte. Kurset er spennende, og du får en liten aha-opplevelse for hvert tema du lærer om. Ovenfor har jeg plukket ut de fire tipsene jeg tror at jeg kommer til å ta mest i bruk. Om du ønsker å gjennomføre kurset, og bli en bedre Google-søker, finner du lenke øverst i innlegget. Kurset var lett og forstå, og det var aktiviteter etter hver gjennomgang, slik at man får testet seg. Nedenfor har lagt ved en introduksjonsvideo til kurset som du kan sjekke ut, om du er interessert! Min foreleser, Arne Krokan har også skrevet et interessant blogginnlegg som handler om hvordan du søker smartest mulig på Google. Ta gjerne en titt på aktuelle og spennende innlegget.

https://www.youtube.com/watch?v=KVirING8QrI

1+

En tanke om “Kurs i Google Power Search – 4 tips du garantert har bruk for!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *