Hvordan arbeider jeg «digitalt»?

Dette semesteret, valgte jeg å fordype meg innenfor digital markedsføring, og i den forbindelse fikk vi i oppgave om å lage en faglig blogg. En blogg? tenkte jeg. Jeg kunne ingen ting om blogging, og hadde aldri drevet en blogg før. Nå, en måned senere sitter jeg her med en egen blogg og mye mer erfaring en jeg hadde da jeg startet. Bloggingen har vært spennende og lærerikt, og jeg har dykket ned i temaer jeg aldri hadde vært foruten. Jeg synes det har vært gøy å bli utfordret, og å gå litt utenfor komfortsonen. Jeg bruker sosiale medier hver eneste dag, og det har blitt en stor del av livet mitt.

https://pixabay.com/no/illustrations/sosiale-medier-sosiale-tastatur-4263760/

Sosiale medier

Sosiale medier er apper, internett, og tjenester som skaper nettverk og tilrettelegger for deling. De fleste av oss bruker sosiale medier hver enste dag, kanskje selv om vi ikke er klar over det. Når jeg tenker over min egen bruk av sosiale medier, kan jeg nesten bli litt skremt, samtidig som jeg tenker at verden har endret seg ufattelig mye, og sosiale medier kommer til forbli en stor del av hverdagen vår.

Hvordan arbeider jeg digitalt?

Når jeg arbeider digitalt tar jeg i bruk flere ulike programmer og tjenester. I hverdagen min bruker jeg daglig tjenester som Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, Pinterest og LinkedIn. Når jeg arbeider faglig, tar jeg ofte i bruk programmer og tjenester som Google Docs, OneNote og Canvas.

LinkedIn

Jeg har i løpet av de to siste årene tatt i bruk LinkedIn, og bruker det flittig. LinkedIn er et sosialt nettverk og en verdifull ressurs som hovedsakelig brukes i jobb- og forretningssammenheng. Jeg tok et LinkedIn kurs i 2018 som hjalp meg med hvordan jeg skal få mest mulig ut av tjenesten, og hvordan jeg kan bruke det mest effektivt. Jeg tenker mer og mer på hvordan jeg fremstiller meg selv på sosiale medier, og hvordan oppfatning andre får av meg med tanke på det jeg velger å dele. Jeg har nok blitt mer bevisst på hva jeg velger og dele. Det er viktig å være kritisk til det man legger ut, fordi man aldri vet hvem som ser det. Kanskje er det en potensiell arbeidsgiver, eller noen som er ute etter å misbruke ting som blir lagt ut.

Jeg husker når jeg var yngre, og vi ringte hverandre med hustelefonene våre, slik er det ikke lengre. I dag kommuniserer vi ikke lengre kun med å ringe hverandre og sende meldinger, men vi chatter, snapper og facetimer. Når jeg kommuniserer med andre bruker jeg ofte Facebooks sin messenger tjeneste, og Snapchat. I dag er man nesten utenfor, om man ikke er på sosiale medier.

https://pxhere.com/en/photo/494892

Google Docs

Et godt verktøy som jeg anvender mye i min studiehverdag er Google Docs. Google Docs er et program hvor man kan samskrive på et felles dokument. Jeg har anvendt dette programmet mye i eksamensperioder og til å lage notater. Fordelen med Docs er at alle kan skrive på det samme dokumentet samtidig, og endringer viser seg med en gang. Samtidig trenger man ikke å være redd for at ting ikke blir lagret, fordi det lagrer seg automatisk. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å ta i bruk dette verktøyet om du jobber sammen med flere!

Måten jeg arbeider digitalt på endrer seg stadig vekk, fordi jeg ofte kommer over nye metoder å jobbe på. Jeg synes det er bra at verden har blitt så tilgjengelig, samtidig er det litt skremmende å tenke på alle som kan se det jeg deler. Jeg tror at digitaliseringen vil påvirke oss i stor grad fremover. Hva tenker du?

1+

En tanke om “Hvordan arbeider jeg «digitalt»?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *