Refleksjonsnotat – Del 1

I denne første delen av valgfaget, Digital markedsføring, har jeg lært om den digitale økonomien, innovasjoner og teknologier som kunstig intelligens (AI), blokkjeder og flere fasinerende teknologier. Foreleser, Arne Krokan har tatt oss med på en reise gjennom samspillet mellom teknologi, samfunn og organisasjoner. Jeg sitter igjen med mye inntrykk og mye mer kunnskap.

Jeg synes at dette er noe av det mest spennende jeg har lært hittil i utdanningen min. Det er både skremmende, men også utrolig interessant å lære om hvordan fremtiden kan se ut. Jeg tror at det er viktig å lære og å vite noe om denne utviklingen som vi stadig står ovenfor i samfunnet vårt. Jeg forstår nå mye mer av denne utviklingen, og jeg kan se sammenhenger som jeg ikke engang visste om før jeg startet med dette faget. Dette er noe alle burde lære om, fordi det er så ekstremt viktig! Jeg synes utviklingen er spennende, men også skremmende med tanke på at jobber kan bli borte, og med tanke på at mange av jobbene som vi kommer til å få, ikke engang eksisterer. Jeg er redd for at konsekvensene kan bli at samfunnet vårt kan bli «upersonlig», med tanke på at mye av den menneskelige samhandlingen vi har med hverandre kanskje forsvinner. Jeg håper at vi slipper å sitte foran en robot når vi trenger å snakke med en lege, eller at valgene våres skal bli styrt av kunstig intelligens.

Det er utrolig å tenke på hva man har fått til i løpet av alle disse årene, og det er spennende å tenke på alt som kommer til å utvikles i fremtiden.

Jeg synes det er var ekstra spennende å lære om kunstig intelligens og maskinlæring, fordi det er noe som de fleste av oss møter hver dag, f.eks. i form av mobiltelefonene våre. Jeg synes også at filterbobler og ekkokamre var fasinerende, og jeg vil prøve å bli mer bevisst over det jeg blir eksponert for på internett, og jeg vil prøve å søke etter andre synspunkter.

Gleder meg til fortsettelsen og neste del av faget. Takk for en fin, motiverende og lærerik start!

0

En tanke om “Refleksjonsnotat – Del 1

  1. Så gøy å lese at du synes temaene gjennomgått i denne delen av kurset har vært så spennende! Det virker som du har lært mye og fått masse ny kunnskap du kan ta med deg videre.

    Masse lykke til i neste del av kurset:D

    0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *