OKR og Personlig merkevarebygging

Tirsdag 21. April startet vi opp med en nytt emnet kalt e-varehandel, som blir holdt av Karl Philip Lund. I dette emnet skal vi lansere vår egen nettbutikk. Grunnet disse spesielle omstendighetene vi befinner oss i, er vi nødt til å gjennomføre forelesninger ved bruk av nettundervisning på kommunikasjonsplattformen Zoom. Dette fungerte overraskende bra, og vi hadde til og med besøk av 3 tidligere studenter som fortalte oss om deres erfaringer. Vi ble introdusert for et kommunikasjonsverktøy kalt, Basecamp som vi skal benytte oss av i dette emnet.

Jeg har gledet meg veldig til denne delen av faget, nettopp fordi vi skal lansere en nettbutikk. Det skal bli spennende å jobbe mer praktisk, og tilegne seg nyttig og relevant kunnskap på en annen måte. Fordi vi må gjennomføre undervisningen på nett er det mye vi må teste ut selv, men jeg tenker at dette vil bidra til en brattere læringskurve fordi man ofte lærer mest av å prøve seg frem på egenhånd.

OKR

Noe av det første vi ble introdusert for var styringssettet for målstyring som heter OKR. OKR står for Objective Key Results. Flere store selskaper og organisasjoner har tatt i bruk OKR, og det skaper stor verdi. Objective skal være hva man ønsker å oppnå, og Key result skal være hva man har tenkt å utløse av handling for å oppnå objective. Jeg synes det er utrolig spennende at vi får lære om styringssett som brukes av store selskaper, og jeg ser på det som en stor fordel at jeg får sette meg inn i det.

Et eksempel på en OKR

I dette eksempelet har jeg laget en OKR for nettbutikken jeg skal lansere.

Objective: Lansere en nettbutikk som både er fungerende og brukervennlig.

Key result 1: Få minst 70 abonnenter på nyhetsbrevet

Key result 2: Få 5 gjenkjøp innen Juni

Key result 3: Få 200 følgere både på Facebook og Instagram innen Juni

Det er viktig å tenke på at målene ikke skal være for enkle å oppnå, samtidig som det må være mulighet for å kunne oppnå de, slik at man kan lage nye mål for hvert kvartal. Det skal bli spennende å se hvordan OKR fungerer i praksis når jeg selv skal ta det i bruk. Kanskje er det noen av målene som viser seg å ikke fungere, eller kanskje noen av målene tar lengre tid en jeg har regnet med. Jeg ser på dette som en god læringsmulighet.  

Personlig merkevarebygging

En av gjesteforeleserne som snakket for oss på tirsdag var Julie. Julie er tidligere student ved Høyskolen Kristiania, og holdt en spennende og bra gjesteforelesning for oss om personlig merkevarebygging.

Personlig merkevarebygging går ut på å markedsføre seg selv og sin kjernekompetanse. Hvem vi er, hvordan vi fremstår, og hvordan vi presenterer oss selv har mye å si for hvordan andre oppfatter oss. De aller fleste av oss ønsker å vise de beste sidene av oss selv, og hvordan andre oppfatter oss er viktig for oss og vår identitet. Personlig merkevarebygging er et sikkert konkurransefortrinn, og her kan man med fordel styre hvilke inntrykk andre får av oss.

Når du markedsfører deg selv på nett viser du at du er engasjert, og du gjør deg selv automatisk mye mer attraktiv på arbeidsmarkedet.

https://pixabay.com/no/illustrations/image-digital-markedsf%C3%B8ring-3275412/

Julies 5 tips for deg som ønsker en relevant jobb ved siden av studiene!

  1. By på deg selv og tør å være litt frempå. Det er viktig å ta kontakt med potensielle arbeidsgivere.
  2. Vær aktiv i forelesninger, og ta gjerne en prat med gjesteforelesere. Dette kan by på nye kontakter og jobbmuligheter.
  3. Lag deg en bra profil på LinkedIn, og vær aktiv
  4. Ikke undervurder deg selv. Selv om du er student har du mye bra kunnskap som kan være nyttig.
  5. Finn din indre motivasjon. Vis at du er engasjert og nysgjerrig på markedet og de rundt deg.

Viktigheten av LinkedIn

LinkedIn er en god og viktig kommunikasjonsplattform hvor man kan komme i kontakt med mange interessante mennesker i forskjellige bransjer. Det er viktig å skille seg ut, og vise hvem du er. Et profesjonelt profilbilde kan være viktig da dette er det første andre ser. Vis ting du er god på, legg ut lisenser og sertifiseringer, og vis hva du interesserer deg for. Det kan være viktig å skrive et lite sammendrag om deg selv, en LinkedIn profil blir som en cv. Det kan være vanskelig å gå utenfor komfortsonen sin, men det er dette som oftest blir lagt merke til. Det er kult og tøft å vise at du tar en utfordring og ikke er redd for å prøve ut nye ting.

Jeg synes det var interessant og lærerikt og høre på Julie. Jeg fikk mange gode tips som jeg definitivt kan ta i bruk, og jeg håper på å bli enda bedre på personlig merkevarebygging!

Lenker

https://www.ledernytt.no/personlig-merkevarebygging-viktigere-enn-du-tror.5152072-112372.html

4+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *