Glem de tradisjonelle markedskampanjene. Nå er det Growth Hacking som gjelder!

Det finnes utallige delte meninger om Growth hacking. Hva er det for noe, og hva er det med denne metoden som skiller seg ut fra de tradisjonelle markedsføringsmetodene?

https://pixabay.com/no/illustrations/piler-vekst-hacking-markedsf%C3%B8ring-1229855/

Først og fremst, hva er Growth Hacking og hvorfor burde du bruke tiden din på å lære om det?

Growth hacking handler om å vokse mest mulig på kortest mulig tid. Det kan være ekstremt krevende for nye startups å etablere seg i et marked hvor det allerede finnes store og veletablerte selskaper som har bena allerede godt plantet på bakken. Mange selskaper i dag kjøper seg annonseplass i ulike søkemotorer. Summen som selskapet betaler kan være opptil flere tusen kroner for ett klikk. Dette vil naturligvis ikke være mulig for helt nyetablerte startups som både har lite midler og samtidig har en smal kundebase.

Ved bruk av Growth hacking kan man skape en vekstkultur i selskapet som kan gjøre det mulig å vokse enormt mye på bare noen få år. Hvem ønsker vel ikke dette?

Hvordan fungerer Growth hacking?

Growth hacking handler om å eksperimentere med produktet eller tjenesten, og det er viktig å ikke være redd for å faile. Et eksempel på et Growth hack kan være word of mouth. Uber er et godt eksempel på et selskap som har anvendt Growth hacking. Tjenesten er avhengig av at vanlige mennesker bruker sine egne biler for å hente og kjøre andre trygt til deres destinasjon. Betalingen gjennomføres via appen. I 2015 var det over 260 millioner registrerte biler i USA. Her markedsfører produktet seg selv ved bruk av Word of mouth. Om du bruker en Uber for å dra på fest, og noen spør deg hvordan du kom det dit, sier du: «jeg tok en Uber.» Om du er fornøyd med tjenesten, og fortsetter å bruke den vil du naturligvis foreslå tjenesten til andre mennesker.

https://www.flickr.com/photos/stockcatalog/40834812504

Et annet eksempel er McDonalds som på 1950-tallet skjønte at motorveiene i Amerika var en ny kanal for å få kunder, og utnyttet dette. Plutselig dukket det opp McDonalds-restauranter over alt langs veiene, og kundene begynte å strømme til.

Growth hacking trenger ikke nødvendigvis være så innviklet, men det handler om å sette ting ut i livet. Markedsførere har ofte budsjetter og utgifter og forholde seg til, mens nyetablerte startups ofte må bruke billige, kreative og innovative metoder for å øke selskapets kundebase.  Om du jobber med et produkt som du tenker at kommer til å slå an så ikke sitt hjemme og jobb med det i månedsvis uten å undersøke forespørselen i markedet. Gå ut å spør potensielle kunder om hva de synes om produktet og hva som kunne gjort produktet enda bedre.

Om du ikke har analysert om produktet har et marked, så er det meningsløst å betale for trafikk

Det er ikke slik at det å bruke mest mulig penger nødvendigvis er lønnsomt og fører til mer vekst. Om du ikke vet hvordan etterspørselen på produktet er, hvilke preferanser kundene har eller om produktene innfrir behovet til kunden så vil ikke det å kjøpe seg trafikk være lønnsomt. Det kan være bedre å ha mange små markedskampanjer i stedet for å kun ha en stor markedskampanje som kanskje ikke går som den skal.

Det er mange delte meninger om Growth hacking. Noen av fordelene med Growth hacking er at det koster lite, og at man ikke trenger å studere markedsføring. Noen ulemper er at man må være sikker på at produktet eller tjenesten vil omsette. Growth hacking trenger heller ingen langsiktig planlegging, men dette kan bidra til at selskapet ikke får en bærekraftig vekst. Det finnes delte meninger om alt, og det finnes både gode og dårlige historier om bruk av Growth hacking.

Jeg synes det både virker interessant og spennende, men også litt risky. Hva tenker du?

En interessant og fin video som beskriver hva Growth Hacking er på en visuell måte.

Lenker

https://medium.com/inside-the-salesforce-ecosystem/growth-hacking-the-good-the-bad-and-the-potential-security-risks-92a51deff51f

https://shifter.no/growth-hacking-the-shift-yara-paoli/derfor-bor-etablerte-selskaper-begynne-med-growth-hacking-og-laere-seg-a-bygge-vekstkultur-i-bedriften/117206

1+

En tanke om “Glem de tradisjonelle markedskampanjene. Nå er det Growth Hacking som gjelder!

  1. Dette var et velskrevet innlegg! Jeg liker måten du bygger opp setninger og den totale teksten på. I tillegg har du en fin visuell oppbygning på innlegget. Husk bare å skaler alle bildene til samme størrelse, ref det øverste:)

    Bra jobba 😀

    0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *