Hva er Inbound Marketing, og hvordan skiller det seg fra Outbound Marketing?

Inbound Marketing handler om å markedsføre seg gjennom å bruke midler som kunden tiltrekkes av. Det er en digital markedsføringsstrategi som tiltrekker seg kunder på en organisk måte. Det handler om å tiltrekke seg kunder ved å tilby verdi og skreddersy innholdet.  Eksempler på dette er blogg, sosiale medier, gratis innhold, gratis prøver og alt annet som kunden tiltrekkes av. Det motsatte av Inbound Marketing er Outbound Marketing som går ut på å «rope etter oppmerksomhet». Når du benytter deg av denne typen markedsføringsstrategi er det du som tar kontakt med kundene, mens ved bruk av Inbound Marketing er det kunden som kontakter deg.  Eksempler på Outbound Marketing er reklamer, telemarketing, annonser og radio-reklame.

https://www.digitalfremtid.no/digital-markedsforing/inbound-marketing/

«Inbound marketing er en effektiv og utprøvd digital markedsføringsstrategi som hjelper deg å skape mer trafikk til bedriftens nettsteder og deretter konvertere besøkende til leads, leads til kunder og kunder til entusiastiske ambassadører.»

Hvorfor liker vi ofte Inbound marketing bedre en outbound marketing?

Det er ikke til å legge skjul på at mange av oss synes det kan bli alt for mye reklame og som oftest liker vi ikke å bli solgt til. Å få mailer, reklame i posten og bli pushet på ting som vi ikke er interessert kan være utrolig irriterende. Personlig liker jeg å oppsøke produkter og tjenester selv, når jeg har et problem som trenger å løses, men jeg kan også bli revet med av annonser jeg blir introdusert for på sosiale medier. Måten man presenterer produktet eller tjenesten sin på kan ha mye å si for kundens inntrykk og oppfatning. Inbound Marketing er populært fordi det faktisk fungerer!

https://pixabay.com/no/illustrations/m%C3%A5l-m%C3%A5lgruppe-personlig-utvalg-3845095/

Det er viktig å finne ut hvilken målgruppe man har. Hvem er målgruppen, Hvilke problemer har de, hva liker de og hva liker de ikke? Man har ofte et markedsføringsbudsjett og forholde seg til, og da er det viktig å bruke dette så effektivt og så lønnsomt som mulig. Man ønsker som oftest å jobbe med kunder som faktisk er interessert i det man tilbyr enn å bruke tid og energi på kunder som ikke er interessert i det du tilbyr.

Når bør man benytte seg av Inbound Marketing?

Å benytte seg av en Inbound Marketing strategi passer utmerket om du tilbyr noe som har en noe lengre kjøpsprosess. Å bruke en Inbound Marketing strategi passer seg kanskje ikke like godt om du selger produkter som såpe eller tyggis da det er noe kostbart å benytte seg av denne strategien. I dag er 57% av kjøpsprosessen over når kunden tar kontakt med en leverandør, og det er derfor viktig å komme så tidlig som mulig inn i kundens kjøpsprosess. Grunnen til at denne strategien er mer kostbar er fordi man ofte må tilpasse sine tjenester, produkter og annonser til kunden, og det er derfor det kanskje ikke er så lønnsomt å bruke en slik strategi på små, mindre dyre og krevende produkter. Når man tilbyr kostbare produkter er det ekstra viktig å få frem kompetansen som bedriften har.

Det holder ikke bare å tiltrekke seg folk til nettstedet ditt!

Det er ikke nok å bare tiltrekke seg folk til nettstedet ditt. Ved Inbound Marketing er det viktig å skape en relasjon til kundene og opprettholde kontakten med dem. Du må støtte, hjelpe og ta vare på dine nåværende kunder slik at bedriften kan vokse seg større på lang sikt. Man må kunne løse problemene til kunden. Å opprettholde et høyt nivå på salg, service og markedsføring i bedriften, er en viktig del i det å beholde nåværende kunder og å skape nye kunderelasjoner. Nåværende kunder er mist like viktig som nye kunder.

De 4 fasene i kundens kjøpsreise

https://blogg.markedspartner.no/hva-er-inbound-marketing
  1. Tiltrekke: Dette første steget handler om å tiltrekke seg de kundene som man ønsker. Det er viktig at man produserer innhold som gir kunden den informasjonen som hen trenger. Dette innholdet kan være videoer, sosiale medier og andre websider.
  2. Konvertere: Neste steg er å konvertere kundene til potensielle leads. Her ønsker man at kunden skal legge igjen kontaktinformasjonen sin slik at man kan kontakte kunden.
  3. Selge: Steg nummer tre er å selge. Her er det viktig å følge opp kunden ved å lage skreddersydde annonser og verdifullt innhold. Deretter må man kontakte kunden og følge han eller henne opp.
  4. Begeistre: Det siste steget er å begeistre. Her må man fortsette å skape verdi for til kunden. Målet her er å gjøre kunden til ambassadør slik at kunden vil dele innholdet ditt og produktene dine til andre potensielle kunder.

Nedenfor har jeg funnet en Youtube-video som forklarer hva Inbound Marketing er på en fin måte.

Oppsummering

Inbound Marketing handler om å tiltrekke nye potensielle kunder til bedriften. Det er viktig å engasjere, glede og være der for kundene. Dette kan være en krevende jobb, men det hjelper bedriften til å vokse. Denne type markedsstrategi går ut på at kunden selv tar kontakt om hen er interessert. Eksempler på Inbound Marketing kan være blogginnlegg, sosiale medier, gratis prøver og gratis innhold etc. Det lønner seg å bruke denne typen av strategi på mer krevende produkter og tjenester der kjøpsprosessen ofte er noe lengre og også mer kostbar. Her er det fokus på de langvarige kunderelasjonene og man må vise at man er der for kunden.

Lenker

https://www.impactbnd.com/blog/what-is-inbound-marketing

https://blogg.markedspartner.no/hva-er-inbound-marketing

https://www.inboundgroup.com/no/inbound-marketing#hva_er_inbound_marketing_0

1+

En tanke om “Hva er Inbound Marketing, og hvordan skiller det seg fra Outbound Marketing?

  1. Dette var et bra innlegg! Du skriver med god struktur og også generelt godt både teoretisk og språklig. Likte spesielt godt oppsummeringen på slutten.

    Bra jobba 😀

    0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *